8 שאלות עם מנכ"לית מומופוקו, מרגריט צבר מריסקל

[ad_1]

זוהי הופעת הבכורה של סדרת שאלות ותשובות חדשה עם אייקונים שעושים דברים מעניינים ומאתגרים את הסטטוס קוו בתעשיית המזון.

זֶה הראיון נערך לצורך בהירות וקיצור.

שֵׁם: מרגריט צבר מריסקל

איפה את גר: פרוספקט הייטס, ברוקלין, ניו יורק

כיבוש: מנכ"ל מומופוקו

עם סבא וסבתא שהקימו את ניו יורק אמפוריום האוכל האהוב זה היה קל עבור צבר מרגריט צבר מריסקל להיצמד ישירות לעסק המשפחתי. אבל במקום זאת, מריסקל, טרי מאוניברסיטת בודואין, החל להתמחות אצל מייסד מומופוקושף עטור פרסים של ג'יימס בירד דיוויד צ'אנג.

מה שהתחיל ב-2011 כדרך לצבור נקודות זכות וניסיון בעבודה הפך לקריירה פורצת דרך. כיום, מריסקל, בן 33, הוא מנכ"ל Momofuku – מנהל את הרשת של מסעדות כמו גם קו מוצרי הצריכה שלה מומופוקו סחורות. קו ה-CPG המתרחב הזה לטבחים ביתיים ניתן כעת למצוא בסופרמרקטים וחנויות רבים, כולל Entire Meals ו-Goal. קו המוצרים היה ציר גדול עבור מריסקל וצ'אנג בימים הראשונים של המגיפה כשהשניים החליטו להביא את המוצרים האיכותיים של המסעדה שלהם לטבח הביתי. השורה הכניס למעלה ממיליון דולר הכנסות תוך קצת יותר מחודשיים מההשקהלפי פורבס.

חווה צמיחה של 130% משנה לשנה עבור סל המוצרים שלה כולל קראנץ' צ'ילי, אטריות אינסטנט ומלחים מתובלים, Momofuku Items היא כעת מרכיב עיקרי בבתים רבים. המוצרים נמכרים כעת באתר האינטרנט של Momofuku וביותר מ-2,000 חנויות קמעונאיות ברחבי הארץ.

עבור מי שהחלה קריירה כמתמחה ביחסי ציבור, עבדה עד לסמנכ"ל תקשורת ועיצוב, מריסקל מתלהבת ממה שהיא עושה. מריסקל אמרה לפורבס שהיא וצ'אנג חולקים "מנטליות של צב מול ארנבת" בכל הנוגע לניהול העסק.

"שנינו מגיעים מעסקים משפחתיים שקיימים כבר הרבה זמן. כשגדלים בסביבות האלה, מלמדים אותך לחשוב על ההשפעה ארוכת הטווח של ההחלטות שלך. אתה לא מנסה להרוויח כסף מהיר. אתה מנסה לבנות משהו שיחזיק מעמד", אמרה ב- ראיון לפורבס.

צלילת אוכל: מה הייתה העבודה הראשונה שהייתה לך אי פעם?

מרגריט זבאר מריסקל: העבודה הראשונה שלי באוכל? עבדתי כקופאית ב של צבר לקיץ ואז באמגנסט בשוק האיכרים. סבא שלי תמיד אמר לנו לא לעבוד בתעשיית המזון כי זו עבודה לא פשוטה, המרווחים קטנים וצריך לעבוד בחגים.

מה נתן לך השראה להתמקד בעבודה הנוכחית שלך?

מַרשַׁל: ממש לא חשבתי על זה כעל עבודה לטווח ארוך כשהתחלתי. עד כדי כך שכולם בחיי, לפני שעבדתי במומופוקו, קראו לי דייזי. וכשהגעתי למומפוקו כולם שם קראו לי 'מרגריט', כי זה היה השם בקורות החיים שלי. לא תיקנתי אף אחד כי חשבתי שלא אשאר כאן כל כך הרבה זמן. ואתה יודע, 12 שנים מאוחר יותר!

לא התכוונתי שזו תהיה הקריירה שלי, אבל כשעשיתי את העבודה והיותי במשרד, קיבלתי השראה לעבוד סופר קשה ולאכפת לי ממה שאני עושה. משהו שאנחנו אומרים על העבודה כאן – בכל היבט של העסק שלנו – הוא שאנחנו תמיד אומרים שאנחנו רוצים להתעלם מהמתחרים שלנו.

היופי בעבודה עבור Momofuku, מה שאנו רואים הוא עד כמה לאנשים אכפת מהמוצר הכולל, מהתוצאה הכוללת. יש את הפתגם הישן הזה של נייקי, שהוא "העבודה שלך לא בוצעה עד שהעבודה מסתיימת". ואני חושב שכולם כאן רואים איך הם תורמים לתמונה הכללית ובאמת עובדים קשה לקראת זה. אז נשאבתי לזה, קודם כל עבדתי כמתמחה ומאוד נהניתי מכל מה שעשיתי. היה לי מזל שניתנה לי הזדמנות לראות ולגעת בהמון היבטים שונים של העסק.

מהו השינוי הגדול ביותר שראית במהלך תפקידך הנוכחי?

מַרשַׁל: כל כך הרבה השתנה בצורה מאוד פרודוקטיבית, טובה. היה הרבה יותר דיאלוג סביב שחיקה, הרבה יותר דיבורים על שכר מחיה וקיימות. לנו, כחברה, יש בתי עירייה, כל המנהלים במסעדות השונות, CPG, הכל.

אמרנו בשלב מוקדם מאוד של המגיפה, שאם אנחנו אותה חברה בסוף זה אז פישלנו. אם לא ניצלנו את הזמן הזה כדי באמת לחפור לעומק ולהסתכל על החברה שלנו בכללותה ולקבל כמה החלטות קשות והחלטות טובות והחלטות קלות כדי להפוך אותה לסביבה טובה יותר לעבודה קדימה.


[ad_2]
Source link

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top