[ad_1]
לונדון – השרידים המאובנים של מין דינוזאור לא ידוע עד כה התגלו בבריטניה. מאובנים מהמין, בשם Vectipelta barretti, התגלו באי וייט, ממש ליד החוף הדרומי של אנגליה, הידוע בתגליות תקופת היורה.
לדינוזאור שזה עתה התגלה היה "שריון עם קוצים דמוי להב", אך למרות המראה המפחיד שלו, הוא היה אוכל רק צמחים, לפי חוקרים ממוזיאון הטבע של בריטניה שעבדו על התגלית. הממצאים היו פורסם בכתב העת המדעי לפלאונטולוגיה סיסטמטית.
Vectipelta barretti הוא הדינוזאור המשוריין הראשון, חלק ממשפחת האנקילוזאורים הרחבה יותר, שהתגלה באי וייט מזה 142 שנים.
29 מינים שונים של דינוזאורים, מתקופות פרהיסטוריות שונות, התגלו באי וייט במהלך השנים, כולל שני מינים חדשים של דינוזאורים גדולים וטורפים התגלה על האי בשנת 2021.
סטיוארט פונד, חוקר מוביל בפרויקט, אמר שגילוי המין החדש יציע תובנה חשובה לגבי מגוון המינים שהיו חיים באזור באותה תקופה.
"כל שרידי האנקילוזאור מהאי וייט הוקצו ל-Polacanthus foxii, דינוזאור מפורסם מהאי, כעת צריך לחזור על כל הממצאים האלה כי תיארנו את המין החדש הזה", אמר.
מדענים טוענים כי המאובנים מראים כי ל-Vectipelta barretti יש עצמות צוואר, גב ואגן שונות, ומערכת צלחות שריון עם קוצים יותר מאשר ל-Polacanthus foxii הידוע כבר.
חוקרים מאמינים שהמין החדש שהתגלה אולי היה קשור יותר למיני האנקילוזאור שהתגלו בסין. מאמינים שהדינוזאורים הללו נעו בחופשיות בין אסיה לאירופה בין 66 מיליון ל-145 מיליון שנים.
הצוות שמאחורי הממצא אמר גם כי אתר הגילוי יכול לשפוך אור חדש על האופן שבו הדינוזאורים נכחדו.
עדיין יש ויכוח משמעותי סביב מותם של הדינוזאורים. בעוד שראיות מצביעות על כך שפגיעת אסטרואיד עשויה להיות האשם העיקרי, התפרצויות געשיות שגרמו לשינויי אקלים פתאומיים יחסית, בקנה מידה גדול, יכלו להיות מעורבות גם כן.
התגלית האחרונה הזו תהיה "קריטית להבנה אם אירוע כזה התרחש וכיצד החיים התאוששו", לפי החוקרים מאחורי הזיהוי של Vectipelta barretti.
הדינוזאור נקרא על שמו של פרופסור פול בארט, סמכות ותיקה בנושא דינוזאורים במוזיאון הטבע של בריטניה בלונדון.
"אני שמח ומאוד שמח על כך שזיהו אותי בדרך זו", אמר בהצהרה והוסיף: "אני בטוח שכל דמיון פיזי הוא מקרי לחלוטין".
התגלית תהפוך כעת לחלק מהאוסף שנערך במוזיאון הדינוזאורים הפופולרי באי וייט, וחלקים מהדינוזאור יוצגו במוזיאון במהלך הקיץ.
[ad_2]
Source link