[ad_1]
ממשל ביידן הודיע ביום שישי כי חדש חבילת נשק לאוקראינה יכלול פצצות מצרר שנויות במחלוקת. באופן ספציפי, החבילה תכלול 155 מ"מ DPICMs, המייצג תחמושת קונבנציונלית משופרת דו-תכליתית.
מהי פצצת מצרר?
פצצת מצרר היא סוג של נשק שנועד לפזר פצצות קטנות יותר על פני שטח גדול. הם ידועים גם בתור תחמושת מצרר, כאשר הפצצות הקטנות יותר מכונות תחמושת משנה או פצצות.
ניתן להטיל פצצות מצרר מהאוויר או לירות מהקרקע או מהים, ועשרות או מאות הפצצות שהן משחררות יכולות להתפזר על פני שטח גדול. הם שימשו לראשונה במלחמת העולם השנייה לצורך השמדת מטרות צבאיות מרובות או לוחמים מפוזרים.
כל אדם שנמצא באותו אזור בזמן פיצוץ פצצת מצרר עלול להיהרג או להיפצע קשה. מעבר לכך, רבות מהפצצות לא מצליחות להתפוצץ מיד, כלומר הן יכולות לפצוע או להרוג אנשים שנים מאוחר יותר.
מדוע פצצות מצרר שנויות במחלוקת?
מספר לא מבוטל של פצצות לא מתפוצץ בפגיעה הראשונה כמתוכנן. על פי נתוני הוועד הבינלאומי של הצלב האדום, שיעור הכישלון בתחמושת המשנה – המכונה "שיעור האבידה" – נע בין 10% ל-40% בסכסוכים האחרונים.
"שימוש בקנה מידה גדול בכלי נשק אלה הביא לכך שמדינות ואזורים היו שורצים בעשרות אלפי, ולפעמים מיליונים, של תחמושת משנה שלא התפוצצה ולא יציבה מאוד", אמר הארגון.
בנוסף להוות איום מיידי על אזרחים החיים באזורים שבהם נעשה שימוש בתחמושת מצרר, הפצצות שנותרו לא התפוצצו הן קטנות, יכולות להיות בעלות צורות מעניינות ויכולות להיות צבעוניות, כלומר אלו שלא מתפוצצות מיד יכולות להיראות לילדים כמו צעצועים. , שעלולים לנסות להרים אותם ולהיות מום או להיהרג.
אזרחים הם הקורבנות העיקריים של פצצות מצרר, על פי ה-Landmine and Cluster Munitions Monitor, קבוצה שעושה מחקר מטעם הקמפיין הבינלאומי לאיסור קואליציית מוקשים-אשכולות. בשנת 2021, השנה האחרונה שלגביה פורסמו נתונים, הקבוצה אמרה שמתוך 141 נפגעים משאריות פצצות מצרר, 97% היו אזרחים, ושני שלישים מהם ילדים.
"זו תזכורת נוראה לצורך הנורא בפינוי מהיר של אזורים מזוהמים, חינוך המותאם לגילם על הסיכונים של פצצות שלא התפוצצו, ותמיכה מסורה גדולה יותר לקורבנות ולמשפחותיהם", לורן פרסי, עורכת מוניטור תחמושת מצרר 2022. דו"ח, נאמר בהצהרה.
האם פצצות מצרר אסורות?
מאה עשרים ושלוש מדינות הצטרפו לאמנה על תחמושת מצרר משנת 2008, אמנה בינלאומית שנכנסה לתוקף בשנת 2010. האמנה אוסרת על ייצור, העברה, אגירה ושימוש בתחמושת מצרר בכל הנסיבות ומחייבת את המדינות הרלוונטיות ליישם את הקורבן. אמצעי סיוע.
לא רוסיה, אוקראינה ולא ארצות הברית חתומות או מדינות שהן צדדות לאמנה. נעשה שימוש נרחב בפצצות מצרר במלחמת המפרץ, בצ'צ'ניה, באפגניסטן ובעיראק.
פצצות מצרר באוקראינה
מגוון פצצות מצרר שימשו את רוסיה בשדה הקרב באוקראינה, הן נגד חיילים אוקראינים והן באזורים עירוניים, אמר סידהארת' קאושאל, עמית מחקר בטנק החשיבה ההגנה והביטחונית RUSI, ל-CBS Information. לדבריו, לאוקראינה יש גם מספר מוגבל של תחמושת מצרר מטורקיה.
"תחמושת מצרר שימושית במיוחד לפינוי מספר רב של חיילי רגלים", אמר קאושאל. "בהינתן המעבר של רוסיה לעבר שילוב של מספר מוגבל של חיילי סער מיומנים עם מספר גדול יותר של יחידות 'סופה Z' שניתן להחמיץ, היכולת לעסוק ולהרוס ריכוזים גדולים ביעילות חשובה לאוקראינים. ניתן להשתמש בהן גם נגד שריון, ולתקוף קבועים. עמדות בצורה יעילה יותר".
קאושאל אמר שפצצות מצרר יסייעו לכוחות האוקראינים בדרכים מרובות בזמן שהם נלחמים נגד הפלישה של רוסיה.
"הם מהווים מכפיל כוח עבור הארטילריה האוקראינית הן בתפקידים התקפיים והן בהגנות מפני התקפות נגד רוסיות מקומיות", אמר קאושאל.
למרות היעילות הפוטנציאלית שלהם בשדה הקרב, יש לארה"ב היה מסויג לספק תחמושת מצרר לאוקראינה.
"האנליסטים הצבאיים שלנו אישרו כי DPICMs [cluster bombs] יהיה שימושי, במיוחד נגד עמדות רוסיות חפורות בשדה הקרב", אמרה לורה קופר, סגנית מזכירת ההגנה של ארה"ב לרוסיה, אוקראינה ואירוסיה, במהלך עדות הקונגרס מוקדם יותר הקיץ.
"הסיבה לכך שלא ראית מהלך קדימה באספקת היכולת הזו נוגעת הן להגבלות הקונגרס הקיימות על מתן DPICMs והן לחששות לגבי אחדות בעלות הברית", אמר קופר.
רבות מהמדינות שהשתתפו באמנת 2008 בנושא תחמושת מצרר הן בעלות ברית של נאט"ו.
"לנאט"ו כברית אין עמדה לגבי האמנה בנושא תחמושת מצרר, מכיוון שמספר בעלות ברית חתמו על האמנה אך מספר בעלות ברית לא חתמו על האמנה", אמר ביום שישי מזכ"ל נאט"ו ינס סטולטנברג. "על בעלות הברית הבודדות לקבל החלטות לגבי מסירת נשק ואספקה צבאית לאוקראינה".
"שיעור טמטום" נמוך יותר?
מזכיר העיתונות של הפנטגון, מזכיר העיתונות של הפנטגון, תא"ל. הגנרל פטריק ריידר אמר לכתבים ביום חמישי.
החוק האמריקני מגביל כיום את העברת תחמושת מצרר אם "שיעור השחרור" הוא מעל 1%, כלומר הנשיא ביידן עשוי לוותר על הדרישה.
"נבחר בקפידה סבבים עם שיעורי שחרור נמוכים יותר שלגביהם יש לנו נתוני בדיקות עדכניים", אמר ריידר והוסיף כי רוסיה כבר השתמשה בתחמושת מצרר באוקראינה שלפי הדיווחים יש לה שיעורי דגימה גבוהים משמעותית.
אלינור ווטסון תרמה לדוח זה
[ad_2]
Source link