להלן פוסט אורח מאת ריק המילטון, יועץ בכיר ב-4C Associates. המילטון חולק את התובנות שלו בעקבות ה אוכל ושתייה בינלאומיים אירוע בלונדון שבו צ'ארלס בנקס, מייסד שותף של The Meals Individuals הסביר כיצד טכנולוגיות מתפתחות עשויות לעזור להתגבר על חלק מהאתגרים הללו.
במהלך 90 השנים האחרונות, האוכלוסייה העולמית וייצור המזון גדלו באופן אקספוננציאלי, אולם השטח החקלאי הכולל נותר סטטי, והפעיל לחץ על מערכת המזון לייצר יותר מזון עם פחות משאבים. הביקוש למזון צפוי לעלות עוד יותר ב-60% עד שנת 2050, ובכך להחריף את הלחץ על ייצור המזון.
אבל ישנן חמש טכנולוגיות מזון מתפתחות שיכולות לעזור לעולם להגיע למקום שבו הוא צריך להיות כדי לשנות את המערכת.
1. חקלאות סלולרית
מחקר חדש של צוות החשיבה Planet Tracker הראה שמערכת המזון העולמית אחראית לשליש מפליטות גזי החממה ומסכנת 86% מהמינים על האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע (IUCN) רשימה אדומה. מגזר החלבון מן החי תורם עיקרי להשפעה זו. עם זאת, טכנולוגיות מזון מתפתחות מאפשרות לגדל בשר ללא צורך בגידול בעלי חיים מסורתיים.
חקלאות סלולרית היא טכנולוגיה כזו, הכוללת שימוש בתרביות תאים לייצור מוצרים מהחי כגון בשר, חלב וביצים ללא צורך בבעלי חיים. תהליך זה כולל נטילת דגימה קטנה של תאי בעלי חיים ושימוש בהם לגידול רקמת שריר, אשר לאחר מכן ניתן להשתמש בה לייצור בשר, או חלבוני חלב וביצים עבור מוצרי חלב וביצים.
כיתוב אופציונלי
הרשאה ניתנה על ידי ריק המילטון
היתרונות של חקלאות סלולרית הם רבים. ראשית, זה יכול להיות הרבה יותר בר קיימא מאשר שיטות חקלאות מסורתיות. הוא משתמש בפחות אדמה, מים ואנרגיה, ומייצר פחות פליטות גזי חממה, מה שיכול לסייע במאבק בשינויי האקלים. בנוסף, זה מבטל את הצורך בגידול בעלי חיים, מה שהופך את התהליך ליעיל הרבה יותר ומפחית את הסיכונים למחלות הנישאות במזון.
המאמצים המוקדמים של הטכנולוגיה כוללים את Good Day ומוצרי החלב נטולי החיות שלהם, ואת UPSIDE Meals and Eat Simply (GOOD Meat). החברות האחרונות קיבלו אישור מלא למכור את מוצרי העוף שלהן לצרכנים בארה"ב. עם זאת, האימוץ הנרחב עדיין רחוק. בשר שגדל במעבדה הוא כיום יקר יותר לייצור מבשר מסורתי וסביר להניח שייקח זמן עד שהעלויות ירדו. בנוסף, ישנם חסמים רגולטוריים וחברתיים, כולל חששות לגבי בטיחות והשלכות אתיות of מה שנקרא "בשר שגדל במעבדה".
הרגולטורים בארה"ב ובסינגפור כבר תומכים בייצור בשר מתורבת, כאשר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) נותן פסק דין "ללא שאלות" לגבי בטיחותו לבני אדם. גם ממשלות בהולנד, יפן ונורבגיה ביצעו השקעה משמעותית במחקר שלה. עם המשך מחקר ותמיכה מצד הרגולטורים, צפוי שהטכנולוגיה תהפוך למקובלת יותר מבחינה חברתית.
2. חלופות בשר מהצומח
מוצרי בשר מן הצומח הופכים פופולריים יותר ויותר ככל שיותר צרכנים מחפשים חלופות בשר. מוצרים אלו מיוצרים על ידי שימוש במגוון מרכיבים צמחיים, כגון חלבונים מאפונה, סויה או חיטה, בשילוב עם מרכיבים אחרים ליצירת מרקם וטעם דמוי בשר.
חברות כמו Redefine Meat ו- Juicy Marbles משתמשות בטכניקות הדפסה תלת מימדית וטכנולוגיית הרכבה כדי ליצור מוצרים מהצומח המחקים את המרקם והשייש השומן המאפיינים בשר מן החי.
3. שינוי בזבוז מזון
על פי ההערכות 40% מהמזון המיוצר ברחבי העולם הולך לפח. זה לא רק נושא אתי, אלא גם גורם להשפעות סביבתיות שליליות, כמו פליטת גזי חממה.
טכנולוגיית עיכול אנאירובי יכולה להפוך פסולת מזון למשאבים יקרי ערך. תהליך זה כולל הנחת פסולת אורגנית בסביבה נטולת חמצן, שם היא מתפרקת ומייצרת ביוגז שניתן להשתמש בו לאנרגיה. החומר הנותר יכול לשמש כדשן עשיר בחומרים מזינים.
טכנולוגיה מתפתחת נוספת היא upcycling, המשתמשת בפסולת מזון כדי ליצור מוצרי מזון חדשים. זה יכול להיות כרוך בהפיכת שאריות פירות וירקות לאבקות מזינות, או יצירת מוצרי מזון חדשים מתוצרת לא מושלמת או משומשת שאחרת היו הולכים לפח.
EverGrain, חברת AB InBev, מבצעת מיחזור של גרגירי שעורה בשימוש, תוצר לוואי מתהליך חליטת הבירה, כדי לחלץ את החלבון, הסיבים וחומרי הזנה אחרים ולהפוך אותם למגוון מוצרי מזון.
חדשן נוסף, Reencle, מייצר קומפוסטרים ביתיים המשלבים חום, לחות ואוורור לפירוק פסולת מזון לקומפוסט עשיר בחומרים מזינים – המשמש לדישון צמחים וגינות. תהליך הקומפוסטציה כלול במלואו בתוך היחידה וניתן להשלים אותו תוך שעתיים.
4. אריזה חכמה
לטכנולוגיית האריזה החכמה יש את הכוח לנטר, להקליט ולתקשר מידע על תכולת האריזה. הטכנולוגיות כוללות: מחווני זמן-טמפרטורה, מתן מידע על היסטוריית הטמפרטורה של מוצר; חיישני טריות המנטרים גורמים המשפיעים על איכות המזון כגון רמות חמצן ופחמן דו חמצני; ולבסוף, אריזה פעילה, המכילה חומרים פעילים כגון חומרים אנטי-מיקרוביאליים כדי לסייע בשימור.
טכנולוגיות אלו יכולות לעזור להאריך את חיי המדף של מוצרי מזון ולהפחית בזבוז, תוך שיפור בטיחות המזון וחווית הצרכן. טכנולוגיית אריזה חכמה כזו שכבר נמצאת בשוק היא קשיות אכילה של חברה ספרדית, Sorbos.
5. חקלאות מדויקת
חקלאות מדויקת, המכונה גם חקלאות חכמה, כוללת שימוש בחיישנים, מזל"טים וטכנולוגיות אחרות כדי לאסוף נתונים על תנאי הקרקע, גידול היבול וגורמים אחרים המשפיעים על החקלאות. ניתן להשתמש בנתונים אלה כדי לייעל את ייצור היבול, להפחית את הפסולת ולהגביר את היעילות.
קיימות מגוון טכנולוגיות לתמיכה בחקלאות מדויקת, כגון טרקטורים ומכונות בנהיגה עצמית המפותחת על ידי ג'ון דיר, ופלטפורמות תוכנה המאפשרות לחקלאים לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי ניהול היבול שלהם.
פתרונות מבטיחים
טכנולוגיות מתפתחות אלו מציעות פתרונות מבטיחים לכמה מהאתגרים הדחופים ביותר העומדים בפני תעשיית המזון כיום.
ככל שהטכנולוגיות יחקרו ויתפתחו טוב יותר, הן יהפכו לנגישות ובמחיר סביר יותר באמצעות יעילות בקנה מידה – שינוי הדרך בה אנו מייצרים, מפיצים וצורכים מזון. זה יצמצם את הפסולת ממערכת המזון ויעזור לעמוד בביקוש הגובר בצורה אתית וידידותית לסביבה.
[ad_2]
Source link