[ad_1]
עבור רויד קרלסון, גרגר הטף הזעיר ממלא תפקיד גדול בחייו.
אביו של קרלסון עבד על בריאות הציבור באתיופיה במהלך שנות ה-70 והכיר היטב את התרבות והמטבח של המדינה המזרח אפריקאית. לאחר המעבר לארה"ב א כמה שנים מאוחר יותר, הוא התבונן בתור אתיופי פליטים הגיעו לכאן בעקבות חוסר יציבות פוליטית ורעב במולדתם.
כאשר אביו נזכר בחשיבותו של טף, גרגר קטן בגודל של זרע פרג, בתזונה שלהם, החליט קרלסון לשתף פעולה עם חקלאים כדי לגדל אותו במערב ארה"ב
עד מהרה נולד עסק שהיה בשליחות להביא את הזרע אליו אתיופים ואריתריאה-אמריקאים, כמו גם אנשים אחרים בארה"ב שהיו כמעט ולא מכיר את הרבגוניות של המרכיב מעבר לשימוש שלו באינג'רה, לחם שטוח חמצמץ שידוע כקל ומעט ספוגי.
"אָנוּ התחיל למכור לאנשים בקנה מידה די קטן", נזכר קרלסון. "להורים שלי הייתה טחנת קמח קטנה במרתף, ואנחנו פשוט ממלאים את הקמח ושולחים את זה לאנשים. ובאמת, העסק פשוט הלך משם."
כיום, קרלסון הוא מנהל השיווק בחברת Teff, יצרנית בצמיחה מהירה של הדגן המשמש יצרני מזון קטנים יותר, רשת מאפיות ארצית גדולה ויצרנית ארצית של טורטיות ומוצרי מאפה קטנים יותר ללא גלוטן.
למרות צמיחה מתמדת בבני הנוער ומכירות של למעלה ממיליון דולר בשנה, החברה שואפת לגדול יותר: היא רוצה להפוך טף לכל מקום כמו קינואה על ידי להעביר אותו לידיים של מגוון רחב של צרכנים. מנהלים מודים שזה יהיה אתגר.
"זה עדיין בפריפריה כמו קינואה היה לפני 10 שנים", אמר TJ Anderson, מנהל העסקים של חברת Teff. "זה בר קיימא בשוק, אבל אנשים עדיין כמעט לא מודעים לזה."
זה שונה בהרבה מהאופן שבו משתמשים במרכיב באתיופיה, שבו גדלים יותר מ-90% מהיבול. גרגרי טף, שהם לבנים, מעורבים או אדומים, מהווים כשני שלישים מצריכת החלבון היומית בתזונה האתיופית, שם הם משמשים להכנת אינג'רה, דייסה והזנה, לפי ארגון המזון והחקלאות של האו"ם.
להפיץ את השמועה
במאמץ לגרום ליותר חקלאים בארה"ב לגדל טף ויותר עסקים וצרכנים לקנות אותו, החברה מאיידהו פועלת באגרסיביות לקידום המרכיב הידוע בשל הטעם הארצי והאגוזי שלו.
בדומה לדגנים אחרים, טף מכיל הרבה מהתכונות המבוקשות על ידי הצרכנים. הוא עמוס בברזל, מגנזיום, סיבים, סידן וחלבון. טף הוא ללא גלוטן. חקלאים במערב ארה"ב מצהירים על טביעת הרגל הסביבתית החיובית שלו בהשוואה לדגנים אחרים, כמו השימוש הנמוך במים, כמו גם את יכולתו להסתובב עם גידולים אחרים.
![teff, חברת Teff](https://petworldnewss.com/wp-content/uploads/2023/07/זרע-הטף-הזעיר-הידוע-ביותר-באינגרה-שואף-לזרוע-עתיד-רחב.png)
כיתוב אופציונלי
סטיבן פוסטר, אפרופסור חבר ב- אוניברסיטת נבאדה ברינו, אמר בזמן טף צריך פחות מים כדי לגדול, בעיקר בגלל עונת הגידול הקצרה שלו, גודלו הקטן מקשה על הקציר. זה גם צריך אנשים שיכולים לשווק ולעבד אותו. הוא העלה השערות טף יישאר, לפחות לעת עתה, מוצר נישה.
כדי שהטף באמת יקבל אחיזה, הוא אמר, יהיה צורך לקדם אותו בצורה כבדה יותר בגלל התכונה שלו ללא גלוטן, מסר שהוא לא רואה מתרחש כרגע.
טף החברה ו-21 עובדיה עובדים גם עם משפיענים באינטרנט כדי להגביר את החשיפה על ידי המצאת מתכונים המשתמשים בדגן ובקמח כדי לקדם אותו כמוצר חדש ונגיש יותר. במקביל, היא מנסה ליצור דגימות מזון כגון קרקרים, צ'יפס, דגני בוקר, פסטה ולחם עם טף שהיא יכולה להשתמש בהם כדי להציג את הרבגוניות שלו בפני חברות מזון פוטנציאליות.
"זה באמת על הפיכת טף לדאגה מתמשכת," ציין קרלסון. "אנחנו בהחלט מנסים להעביר את הבשורה."
בזמן טף הוא עמוס ביתרונות שאינם נפוצים כמו בדגנים אחרים, יש לו כמה אתגרים משובצים.
הכי בולט זה טף הוא עמוס בסיבים, ולכן הוא סופג יותר מים מקמחים אחרים, ציין קרלסון. זה מחייב את יצרני המזון לבצע שינויים במתכונים כדי להשיג את אותה עקביות. טף הוא צפוף, אז זה לא עובד טוב לבד במוצרים חמוצים כמו לחם. דברים אחרים כמו צפיפות, גמישות וגודל החלקיקים מקשים על החלפה עם קמחים אחרים על בסיס אחד לאחד, הוא ציין.
אנדרסון ציין שחברת Teff לא שיווקה טף באופן פעיל מכיוון שהיא כבר מוכרת את מה שהיא מתקשרת עם חקלאים לגידול.
החברה אמרה שהקצב הנוכחי מאפשר לה לגייס ולהגביר חקלאים חדשים המגדלים טף. זה גם מבטיח שהעסק יכול לעמוד בביקוש ושלא יישאר לו יותר מדי מהתבואה שהוא לא יכול למכור. בשנה שעברה גדל השטח המשמש את החקלאים לגידול טף עבור חברת טף בכ-25%.
"סכמה אנשים אתה יכול להגיד, 'בסדר, יש את החברה הגדולה הזו, שצומחת במהירות, וזו רק חבורה של אנשי עסקים שמחפשים להבין איך הם יכולים להתפרנס או להתעשר ולמכור את המותג שלהם,' אמר אנדרסון. "זה יותר על איך אתה יכול להעלות או להציג מוצר שאולי לא מוערך במידה רבה, ולמצוא דרך להפוך את זה ליותר חשוב בתרבות רחבה יותר."
[ad_2]
Source link