[ad_1]
בסיס אינדהובן, הולנד – הנשיא ביידן ישתתף בפסגה של ארגון האמנה הצפון-אטלנטית (נאט"ו) בשבוע הבא במדינה הבלטית ליטא, אחת המדינות הנחשבות בסיכון הגבוה ביותר לתוקפנות רוסית פוטנציאלית בעקבות החלטתו של ולדימיר פוטין להשיק תוכנית בקנה מידה מלא. פלישה לאוקראינה.
נאט"ו מחייב את ארה"ב לבעלות בריתה האירופיות בהבטחה להגן זה על זה אם הם יהיו מותקפים. באירופה הם גם עובדים יחד כדי ליירט מטוסים רוסיים שמתקרבים למרחב האווירי של נאט"ו.
ליטא היא אחת משלוש מדינות בלטיות – האחרות הן לטביה ואסטוניה – שחולקות גבול יבשתי עם רוסיה, בעלת בריתה הקרובה בלארוס, או שתיהן.
CBS Information הצליחה להצטרף לצוות של מטוס נאט"ו שטס מבסיס איינדהובן בהולנד, בסיס תדלוק של הברית, כדי לראות כיצד חילות האוויר ממדינות נאט"ו מבצעים תרגילים משותפים כדי להגן על המרחב האווירי שלהם.
כאשר נשמעו צפירות לטרוף מטוסי קרב של נאט"ו F-16 לאחרונה מבסיס אוויר אחר, מזרחה יותר באירופה, היו לצוותי הטיסה של בעלות הברית האירופיות של אמריקה רק 15 דקות לעלות לאוויר.
זה היה רק אימון, אבל האיום שהכוחות מתאמנים עליו הוא אמיתי. מאז רוסיה השיקה את פלישתה לאוקראינה בפברואר 2022, נאט"ו הגבירה את הטיסות לשיטור המרחב האווירי לאורך האגף המזרחי של הברית.
כמעט כל המטוסים שהם מיירטים הם מטוסים צבאיים רוסיים הבודקים את היקפי המרחב האווירי של נאט"ו – לפעמים כשהמשדרים שלהם כבויים בניגוד לתקנות הבינלאומיות.
היו קרוב ל-600 יירוטים בשנה שעברה בלבד.
CBS Information טסה מעל אירופה במכלית תדלוק בזמן שמטוסי קרב של נאט"ו התאמנו ביירוט המטוס הידידותי.
האלוף הרולד ואן פי, המפקד על מרכז המבצעים האווירי המשולב של נאט"ו, אמר שהים הבלטי הפך לנקודה חמה, עם רוסיה על חוף אחד וכמה מבעלות בריתה של נאט"ו באחר. זה כולל את אסטוניה, מדינה זעירה קטנה ממערב וירג'יניה עם אוכלוסייה של קצת יותר ממיליון.
אבל כפי שראש ממשלת אסטוניה, קאיה קאלאס, הסבירה ל-CBS Information, "כשיש לך בריון בבית הספר, הבריון לא מציק לך כשיש לך חברים גדולים, וזו הדרך שבה נאט"ו עובד".
ארצו הקטנה של קאלאס נכבשה פעם על ידי ברית המועצות דאז. כעת עצמאית, אסטוניה חולקת גבול עם רוסיה.
שאלנו את קאלאס עד כמה חשובה למדינתה ולדמוקרטיות אחרות החיות בצלה של רוסיה, ההנהגה האמריקאית על רקע הפלישה של רוסיה לאוקראינה, במונחים של איחוד תגובת נאט"ו.
היא ציינה כי ארה"ב היא בעלת הברית הגדולה ביותר בנאט"ו, "ולכן כולם מסתכלים על אמריקה למנהיגות".
קאלאס התייחס לעימות המתמשך עם רוסיה על אוקראינה כ"מאבק יסודי לחופש".
אבל פוליטיקאים בעלי פרופיל גבוה בארה"ב שואלים האם, או באיזו מידה, על אמריקה להמשיך לתמוך באוקראינה כשהיא מנסה להדוף את הפלישה הרוסית.
הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, שמגיש הצעה נוספת לבית הלבן בשנה הבאה, הבטיח "להסדיר את המלחמה ההרסנית בין רוסיה לאוקראינה". הוא לא אמר איך, אבל הבטיח: "זה יוסדר מהר".
זה הָיָה יָכוֹל המשמעות היא שקדנציה שנייה תחת טראמפ תראה את ארה"ב לוחצת על אוקראינה לוותר על חלק מהשטח הריבוני שלה בתמורה להפוגה עם רוסיה, והסיכוי הזה מעורר עצבים בכמה מבעלי בריתה של אמריקה באירופה.
קאלאס אמרה שלא חסרים דברים שמחזיקים אותה ערה בלילה, אבל "אחד הסיוטים הוא שהאחדות שלנו מתפרקת… שמרנו על האחדות הזו, ואני חושב שהסיוט שלי הוא… האחדות הזו מתפרקת".
המנהיגה האסטונית אמרה ל-CBS Information שהיא כבר רואה סדקים מופיעים בצד השני, עם אתגרים ברורים למסר המאוחד שהציגה רוסיה זה מכבר. המרד הכושל האחרון של קבוצת שכירי החרב ואגנר הוא הדוגמה החיה ביותר.
במוקדם או במאוחר, קאלאס – שאומה הקטנטנה שלו התחייבה לסיוע לאוקראינה פי שלושה מארה"ב כאחוז מהתמ"ג שלה – מאמין שמוסקבה תבין שהיא פשוט לא יכולה לנצח במלחמה.
כמו שכנותיה הבלטיות, היא תשתוק לראות את זה קורה לפני שיופיעו סדקים שיפגעו בעמדה המאוחדת של ברית נאט"ו.
[ad_2]
Source link