ביידן פוגש את ראש ממשלת בריטניה סונק בלונדון לפני שהוא יושב עם המלך צ'ארלס ואז פונה לפסגת נאט"ו

[ad_1]

לונדון – הנשיא ביידן היה בלונדון ביום שני בבוקר לביקור משרוקית של 24 שעות בבריטניה לפני שיצא לפסגת מנהיגי נאט"ו בליטא. הפגישה הראשונה על סדר היום של מר ביידן לאחר הגעתו ביום ראשון בערב הייתה ישיבה עם ראש ממשלת בריטניה רישי סונק במעונו ברחוב דאונינג מס' 10. זה היה הדיון הראשון של הנשיא עם מנהיג עולמי אחר בטיול האירופי כמו ארה"ב ונאט"ו שלה בעלות הברית שואפות לשמור על קול מאוחד בתמיכה ב אוקראינה בזמן שהיא נלחמת בפלישה המתמשכת של רוסיה.

מר ביידן נשמע אומר כשנכנס למעונו הרשמי של ראש ממשלת בריטניה כי לארה"ב אין "חבר קרוב יותר ובעל ברית גדול יותר" וכי מערכת היחסים נותרה "סולידית".

יש דאגה באירופה לגבי החלטת ממשל ביידן לשלוח נשק שנוי במחלוקת לאוקראינה, אבל גם לגבי עתיד הגיבוי של ממשלת ארה"ב לאוקראינה כאשר כהונתו הראשונה של מר ביידן תסתיים. בשתי הנקודות, מנהיג ארה"ב יחפש להרגיע את בעלות הברית הקרובות ביותר של אמריקה שוושינגטון נותרה לא רק שותפה מחויבת אלא כזו שמכבדת את דאגותיהן ההומניטריות.


האגף המזרחי של נאט"ו מגביר את השיטור האווירי

04:13

מר ביידן שוחח עם Sunak כמה פעמים בחודשים האחרונים ופגישתם ביום שני ברחוב דאונינג נמשכה כ-40 דקות בלבד.

זה הגיע לאחר שארה"ב הכריזה על חבילת הסיוע הצבאית האחרונה שלה לאוקראינה, הכוללת לראשונה תחמושת מצרר שנויה במחלוקת. המהלך פילג את בעלות הברית של ארה"ב, שחלקן – כולל בריטניה – אסרו זמן רב על שימוש בפצצות.

במהלך סוף השבוע אמר סונאק כי בריטניה "לא מעודדת" את השימוש בתחמושת מצרר. מזכ"ל נאט"ו, ינס סטולטנברג, אמר ביום שישי, עם זאת, שלנאט"ו אין עמדה לגבי הנשק וכי השימוש בהם אינו על סדר היום לפסגה שאליה יטוס מר ביידן להצטרף בליטא לאחר עצירתו בלונדון.

סוגיה נוספת העומדת בפני מר ביידן וסונאק, ולאחר מכן מנהיגי נאט"ו האחרים השבוע, היא הצטרפותה הממתינה של שוודיה לברית הטרנס-אטלנטית. הפלישה של רוסיה לאוקראינה דחפה את המדינות הנייטרליות בעבר של פינלנד ושוודיה להגיש בקשה לחברות בנאט"ו. פינלנד כבר הפכה לחברה מלאה בנאט"ו אבל טורקיה והונגריה חסמו עד כה את הצטרפותה של שוודיה.

נשיא ארה
הנשיא ביידן לוחץ יד לראש ממשלת בריטניה רישי סונק לקראת פגישתם ברחוב דאונינג 10 בלונדון, 10 ביולי 2023.

כריס ג'יי רטקליף/בלומברג/גטי


מר ביידן היה צפוי לשוחח ביום שני עם סונק על התנאים להסכם אפשרי עם טורקיה כדי לפנות את הדרך.

גם אוקראינה רוצה להצטרף לנאט"ו, אך מתן אפשרות לכך יעורר את זעמם של רוסיה, סביר להניח שיגרור ביקורת נוקבת מסין ומהווה נושא שנוי במחלוקת יותר בקרב החברות הקיימות בברית.

בראיון ששודר על ידי CNN בסוף השבוע, מר ביידן אמר שהוא לא חושב שאוקראינה "מוכנה לחברות בנאט"ו".

"אם המלחמה נמשכת, אז כולנו במלחמה", אמר, והוסיף כי יש עוד כישורים שאוקראינה עדיין חייבת לעמוד כדי להיחשב לחברות, כולל "דמוקרטיזציה מלאה".

לאחר פגישתו עם סונאק, מר ביידן עזב את מרכז לונדון לנסיעה של כשעה מערבה, כדי לקיים פגישה אישית ראשונה עם המלך צ'ארלס השלישי בטירת וינדזור. אף על פי שלא היה ביקור ממלכתי רשמי, אורגנה איזו הוד ונסיבות בריטיות קלאסיות לעצירתו של מר ביידן בבית העתיק של המלוכה הבריטית, כולל משמר כבוד ותזמורת צועדת.

מר ביידן פגש את צ'ארלס במספר הזדמנויות, אך לא מאז טקס ההכתרה הרשמי של המלך ב-6 במאי. מר ביידן לא השתתף בטקס כי זה עתה היה בבריטניה לטיול נפרד, אבל הגברת הראשונה ג'יל ביידן הייתה שם.

אחד משני ראשי המדינות הפגישות האחרונות היה בפסגת האקלים COP26 בגלזגו, בנובמבר 2021. ביום שני, הם היו צפויים לדון בנושאי איכות הסביבה ולברך את המשתתפים מפורום מימון אקלים שהתקיים בבוקר. מר ביידן וצ'רלס צפויים לדון עם מנהיגי עסקים כיצד התעשייה הפרטית יכולה להתמודד בצורה הטובה ביותר עם שינויי אקלים.

[ad_2]

Source link

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top