[ad_1]
ממשל ביידן יפתח בקרוב תוכנית הגירה חדשה שתאפשר לכמה ממרכז אמריקאים וקולומביאנים להיכנס לארה"ב באופן חוקי ולהרתיע מהגרים עתידיים ממדינות אלה לנסוע צפונה לחצות את הגבול הדרומי של ארה"ב באופן בלתי חוקי. הודיעו גורמים רשמיים יוֹם שִׁישִׁי.
יוזמת המחלקה לביטחון המולדת (DHS), שתתחיל רשמית ב-10 ביולי, תאפשר למהגרים זכאים מקולומביה, אל סלבדור, גואטמלה והונדורס לטוס לארה"ב ולקבל אישורי עבודה ממשלתיים אם יש להם קרובי משפחה שהם אזרחי ארה"ב או תושבים חוקיים והגישו בקשות ויזה בשמם.
כחלק מתוכנית רחבה יותר לטפל במעברים בלתי חוקיים לאורך גבול ארה"ב-מקסיקו מוקדם יותר השנה, ממשל ביידן מְחוּיָב לקבל את פני עד 100,000 מהגרים ממרכז אמריקה במסגרת תוכנית זו, המכונה תהליך השחרור לאיחוד משפחות. גורמים רשמיים לא סיפקו מסגרת זמן למילוי התחייבות זו או מכסה עבור מועמדים קולומביאנים.
כדי להעפיל לתוכנית, המהגרים חייבים להיות בעלי קשרים עם ארה"ב. התהליך מתחיל עם אזרחי ארה"ב או תושבי קבע שמגישים בקשות לוויזת מהגרים בשם קרובי משפחה מארבע המדינות הללו. בני משפחה מתאימים כוללים ילדים בוגרים ואחים של אזרחי ארה"ב וילדים ובני זוג של תושבי קבע.
לאחר אישור העתירות הללו, האזרח האמריקני או המועמדים התושבים עשויים לקבל הזמנה להגיש בקשה לקרוביהם להגיע לארה"ב הרבה יותר מהר ממה שהם היו מקבלים במסגרת מערכת הוויזות המצומצמת והמספרית. כמה מהגרים לעתיד עם בני משפחה בארה"ב נאלצים לעתים קרובות להמתין שנים – ובמקרים מסוימים, יותר מעשור – עד שוויזות מהגרים יהיו זמינות.
דובר לביטחון המולדת אמר שמשרדי החוץ מתכננים להתחיל לשלוח הזמנות לתוכנית מאוחר יותר ביולי.
אם ייבחרו ויאושרו, קרובי המשפחה יורשו להיכנס למדינה תחת סמכות שחרור הומניטרית, המאפשרת להם גם לעבוד בארה"ב באופן חוקי. אותם מהגרים יוכלו לקבל תושבות קבע, או גרין קארד, ברגע שהוויזה שלהם תהיה זמינה.
מי שחוצים את גבול ארה"ב-מקסיקו ללא רשות או יורטים בים בדרכם לאדמת אמריקה לאחר ה-10 ביולי, נפסלים מהתהליך.
יותר מ-70,000 אנשים יכולים להעפיל לתוכנית באופן מיידי, על פי נתוני הממשלה. נכון לסוף מאי, היו 17,400 קולומביאנים, 32,600 סלבדורנים, 12,800 גואטמלים ו-10,700 הונדורסים שהמתינו בצבר ויזות המהגרים המשפחתיות עם עצומות מאושרות. עם זאת, גורמים רשמיים אמרו כי הממשלה אינה מצפה שכל המהגרים הללו יוזמנו לתוכנית.
בהודעות ליישום התוכנית, הממשל כינה אותה "חלופה להגירה לא סדירה כדי לסייע בהפגת הלחץ בגבול הדרום-מערבי".
"המחלקה הוכיחה שהרחבת המסלולים הבטוחים, המסודרים והחוקיים, בשילוב עם אכיפה חזקה, יעילה בהפחתת הגירה מסוכנת ולא סדירה לארצות הברית", אמר השר לביטחון פנים אלחנדרו מאיורקס בהצהרה.
עד כה בשנת הכספים 2023, יותר מ-126,000 קולומביאנים, 115,000 גואטמלים, 41,000 סלבדורנים ו-110,000 הונדורים טופלו על ידי רשויות ההגירה בארה"ב בגבול הדרום-מערבי. דמויות פדרליות.
מוקדם יותר בתקופת נשיאותו של הנשיא ביידן, הממשל שלו התחדש שתי תוכניות שחרור דומות מתקופת אובמה ובוש לקובנים והאיטיים עם קרובי משפחה בארה"ב.
ממשל ביידן הפך את הרחבת ההגירה החוקית לאבן יסוד באסטרטגיה המחודשת שלו לצמצום מעברים בלתי מורשים לאורך הגבול הדרומי, שהמריא לרמות שיא ב-2022.
גורמים רשמיים השתמשו גם בסמכות השחרור על תנאי כדי להכניס עד 30,000 קובנים, האיטיים, ניקרגוואים ו-וונצואלה עם ספונסרים אמריקאים מדי חודש, וכדי לטפל בעשרות אלפי מבקשי מקלט במקסיקו שמבטיחים מינוי להיכנס לארה"ב באמצעות אפליקציה ממשלתית.
במקביל, הממשל הגביר את הגירושים והחמיר את כללי המקלט למהגרים שאינם משתמשים בתוכניות הללו.
תקנה שנחקקה במאי הופכת את המהגרים לבלתי זכאים למקלט אם הם נכנסים לארה"ב באופן בלתי חוקי מבלי לחפש תחילה הגנה הומניטרית במדינה אחרת. אלה שאינם מסוגלים להוכיח כי הם זכאים לפטור מהכלל עומדים בפני גירוש ואיסור של חמש שנים להיכנס חזרה לארץ.
הממשל זיכה את הצעדים הללו בירידה ניכרת בכניסות לגבול הבלתי חוקיות מאז מאי, כאשר פקידים אמריקאים הפסיקו את הצו מתקופת המגפה הידוע ככותרת 42 שאפשרה להם לגרש מהגרים על רקע בריאות הציבור.
לאחר שהגיעו לשיא של 10,000 לפני פקיעת תוקפו של כותרת 42, מעברי גבול בלתי חוקיים יומיים ירדו מתחת ל-4,000 בימים האחרונים.
[ad_2]
Source link