אמונה ברגש בעלי חיים קשורה לרווחה טובה יותר בסוסים עובדים

[ad_1]

סוסים פועלים שבעליהם מאמינים ביכולתם לחוש רגש הם בעלי תוצאות בריאותיות ורווחה טובות יותר באופן משמעותי מאלה שבעליהם לא, על פי מחקר חדש של אוניברסיטת פורטסמות' באנגליה ושמורת החמורים, ארגון צדקה בינלאומי לרווחת בעלי חיים הממוקם גם באנגליה.

המחקר, שהוזכר בהודעה לעיתונות מ-12 ביולי ב יומי המדעהוא הראשון שהראה קשר בין רווחתם של סוסים עובדים – כולל חמורים, סוסים ופרדות – לבין הגישות והאמונות של בעליהם במדינות ובהקשרים שונים ברחבי העולם.

מצב גוף טוב יותר, פחות צליעה

חוקרים ביקרו בקהילות המחזיקות שושנים במצרים, מקסיקו, פקיסטן, סנגל, ספרד ופורטוגל, שם ביצעו הערכות רווחה. זה כלל שאלון לבעלים על האמונות, הערכים והעמדות שלהם כלפי בעלי החיים שלהם, כמו גם הערכה מפורטת של רווחת הסוסים.

המחקר, שפורסם ב- Journal of Utilized Animal Welfare Scienceמצאו בעלי חיים שבעליהם האמינו שהם מרגישים רגשות או שיש להם קשר רגשי איתם היו במצב בריאותי טוב יותר באופן משמעותי ובעלי ציוני מצב גוף גבוהים יותר מאלה שבעליהם לא הרגישו, או שהתמקדו במקום זאת במידת הרווחיות או השימושיות שלהם.

באופן דומה, בעלי חיים שבעליהם האמינו שהם יכולים לחוש כאב היו הרבה פחות סיכויים להיות צולעים. מערכות יחסים אלו היו ניכרות על פני מספר מדינות עם הכנסה כלכלית משתנה.

נפוץ בין תרבויות

המחברת הראשית ד"ר אמילי האדי, עמיתת מחקר בתר-דוקטורט במרכז לפסיכולוגיה השוואתית ואבולוציונית של אוניברסיטת פורטסמות', אמרה: "אנחנו יודעים שרגשותיהם של אנשים כלפי בעלי החיים שלהם יכולים להשפיע על רווחתם, אבל רצינו לדעת אם זה שונה בין תרבויות. המחקר שלנו כלל קהילות בעלות שוונים בשש מדינות שבעלי החיים שלהן עבדו במגוון רחב של הקשרים כולל חקלאות, תיירות ובנייה.

"זהו המחקר הראשון שקושר את עמדות הבעלים לרווחת הסוסים הפועלים שלהם על פני מספר מדינות והקשרים", המשיכה. "הממצאים שלנו מדגישים את חשיבות הקשר בין בעלים לבעלי החיים שלהם, ואת השפעתו המשמעותית על בריאות ורווחת בעלי החיים".

חמור מושך מטען כבד של עצי הסקה לאורך הכביש באתיופיה
חמור מושך משא כבד באתיופיה. GettyImages/Goddard_Photography

אחד מחברי המחקר הוא ד"ר פיית' בורדן, שהיא גם מנכ"לית תפעול סוסים בשמורת החמורים. "מזמן הבנו שחמורים ופרדות הם יצורים רגישים וחשים שמסתדרים הכי טוב כאשר מתייחסים אליהם כאינדיבידואלים ובאדיבות והכבוד המגיעים להם", ציינה והוסיפה, "מחקר זה מספק ראיות מדעיות נוספות שנבדקו עמיתים לתמיכה בעבודתנו ברחבי העולם.

"מה שבאמת מרגש הוא שהממצאים האלה יכולים להודיע ​​ולהגביר את היעילות של יוזמות רווחה עתידיות", המשיכה. "לדוגמה, קידום חיבור רגשי ומודעות לחוש בעלי חיים בקרב בעלי סוסים עובדים עלולים להשפיע על עמדות ולהוביל לשיפורים ברווחתם של סוסים עובדים ברחבי העולם."

מחברת שותפה נוספת היא ד"ר ליאן פרופס, פרופסור חבר להתנהגות בעלי חיים במחלקה לפסיכולוגיה של אוניברסיטת פורטסמות'. "זהו מחקר מרתק שמדגיש את הקשר בין עמדות לחוש ורווחת בעלי חיים", היא העירה. "עם זאת, חשוב להימנע מהנחות לגבי הבעלים של בעלי חיים שהיו להם מדדי בריאות ורווחה גרועים יותר.

"ייתכן שלבעלים האלה פשוט אין את המשאבים לטפל גם בבעלי החיים שלהם, ומכיוון שהם לא אוהבים לחשוב שהם סובלים, הם מתאימים את האמונות שלהם לחשוב שהחיות שלהם לא מרגישות כאב. זוהי טכניקה פסיכולוגית מתועדת היטב שאנשים משתמשים בה כדי למזער מצוקה פסיכולוגית כאשר ההתנהגות והאמונות שלהם אינן מתאימות.

"זהו מחקר חשוב מאוד שסולל את הדרך למחקר נוסף לביסוס סיבתיות, והבנה טובה יותר של חמלה ורווחת בעלי חיים".


מָקוֹר: ScienceDaily.com, עם חומרים המסופק על ידי אוניברסיטת פורטסמות'.


[ad_2]
Source link

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top